We hebben recht op gezonde lucht

Ja, ik wil dat de overheid onze lucht gezond maakt

Zoveel ondertekenaars willen gezonde lucht
30390 van de 35000
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Postcode is verplicht.
Telefoon is verplicht.
E-mail is verplicht.
Ja, ik ontvang graag e-mail van Milieudefensie.
Dit veld is verplicht.
Lees de actievoorwaarden

Actievoorwaarden petitie Gezonde Lucht

Op de actie zijn de actievoorwaarden van toepassing. Door aan de actie deel te nemen, aanvaardt de deelnemer de toepasselijkheid van de actievoorwaarden en verklaart de deelnemer zich akkoord met de inhoud van de actievoorwaarden.

Meedoen aan deze actie kost de deelnemer niets. Hoofdelement van de site is bezoekers in actie te laten om een petitie te tekenen voor Gezonde Lucht. Bezoekers worden in staat gesteld zich in te schrijven voor de nieuwsbrief over de campagne, het verhaal via social media te verspreiden en de campagne te steunen met een donatie.

Onder deelname aan deze campagne wordt verstaan het achterlaten van: naam, achternaam, adres, e-mailadres en optioneel het telefoonnummer op onze actiepagina en/of het doen van een donatie via deze actiesite. De persoonsgegevens die hierbij worden achtergelaten worden vastgelegd in de donateursadministratie van Milieudefensie. Deze gegevens zullen vertrouwelijk en conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG ) worden behandeld. Lees hier meer over in onze privacyverklaring: https://milieudefensie.nl/over-ons/cookies-en-privacy

Indien deelnemers van de actie zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief worden zij over het verloop van de campagne geïnformeerd per e-mail. De deelnemers wordt gevraagd nog meer in actie te komen voor deze en andere campagnes van Milieudefensie. De deelnemer geeft de organisator toestemming via e-mail en telefoon te informeren over acties en campagnes en/of om de deelnemer te vragen donateur te worden.

Afmelden voor de nieuwsbrief kan altijd eenvoudig door te klikken op de afmeldlink die in elke e-mail wordt verzonden. De afmelding wordt direct verwerkt. Er wordt alleen telefonisch contact opgenomen met de deelnemers die zelf hun telefoonnummer bekend hebben gemaakt aan Milieudefensie. Afmelden voor het telefoongesprek kan direct tijdens het telefoongesprek of via onze Servicelijn 020 6262 620 (ma-do van 09.30 tot 16.30 uur).

Het doen van een donatie aan Milieudefensie en het verwerken van persoonsgegevens gebeurt middels beveiligde webformulieren.

Gezonde lucht is een mensenrecht. Maar de lucht in Nederland is nog helemaal niet gezond. Er is veel te veel luchtvervuiling.

Onze steden worden steeds voller, waardoor voetgangers en fietsers helemaal klem zitten. Terwijl de oplossing zo simpel is: meer ruimte voor duurzaam verkeer.

We ademen elke dag ongezonde lucht in

Je ziet het niet, maar in onze lucht zitten giftige stoffen. Die ademen we elke dag in. Daardoor leven we in Nederland gemiddeld 13 maanden korter. En tienduizenden mensen zijn langdurig ernstig ziek door luchtvervuiling.

Een van de grootste oorzaken? Ons verkeer. Vervuilende auto’s, busjes en vrachtwagens zorgen voor heel veel fijnstof en andere giftige stoffen in onze lucht. Ook zorgt verkeer op de weg in Nederland voor bijna 20% van alle CO2-uitstoot. CO2 veroorzaakt klimaatverandering. En al dat verkeer neemt ook nog eens ontzettend veel ruimte in. Dat moet en kán anders.

Duurzaam verkeer is de oplossing

Stel je voor. Onze kinderen spelen veilig op straat. We doen boodschappen met de fiets of de elektrische deelauto. Ons werk is makkelijk te bereiken met schoon openbaar vervoer of de (elektrische) fiets. En we hebben voldoende ruimte voor fietsen, wandelen, groen en terrassen. Zo’n duurzame stad, daar gaan we voor.

De overheid moet in actie komen

De overheid moet snel in actie komen tegen luchtvervuiling. Met jouw handtekening voeren we de druk op.

Onze steden kunnen een stuk duurzamer, leefbaarder en gezonder. Teken de petitie.

Page image