Ja, ik steun deze campagne

Ik doneer

U bent het bedrag vergeten.
U bent het bedrag vergeten.

Gegevens

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Postcode is verplicht.
Huisnr. is verplicht.
Toevoeging is verplicht.
Straatnaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
is verplicht.
E-mail is verplicht.

Betaalmethode

Wij hebben uw rekeningnummer nodig voor de betaling.
Wij hebben uw bic-nummer nodig voor de betaling.
Hierbij machtig ik Milieudefensie om bovenstaande bedrag jaarlijks van mijn rekeningnummer af te schrijven.
Selecteer bank is verplicht.
Maak een keuze in creditcards

Help ons vervuilende multinationals aan te pakken

Wij willen handelsverdragen die rekening houden met mens en milieu!

En jij kunt ons hierbij helpen. In de film hieronder zie je Richard. Hij wordt door Total van zijn land gejaagd. Maak kennis met Margaret. Haar moestuin werd platgewalst door bulldozers.

Bedrijven als Total verjagen mensen van hun land. Ze boren naar olie in een beschermd natuurpark. En weigeren ook nog eens belasting te betalen. Geld dat een land als Oeganda hard nodig heeft. 70 procent van de mensen leeft hier onder de armoedegrens. Dat Total hiermee wegkomt is vooral te danken aan een handelsverdrag tussen Nederland en Oeganda.

Winst boven mens en milieu

Total gebruikt een investeringsverdrag tussen Nederland en Oeganda. Dit kan, omdat Total ook een vestiging in Den Haag heeft. 

Stel de overheid besluit dat Total moet stoppen met boren, omdat de schade aan de natuur te groot is. Hierdoor zou Total veel winst mislopen.

Door het investeringsverdrag kan Total eisen dat de Oegandese overheid een schadevergoeding betaalt. En het gaat dan over miljarden. Bedragen die voor een straatarm land als Oeganda nauwelijks op te hoesten zijn.

Wat gaan wij met donaties doen?

Wij beweren niet dat we Total direct kunnen laten stoppen met boren. Al wordt daar door onze collega's uit Frankrijk wel hard aan gewerkt. Wij beginnen in ons eigen land.

De Nederlandse overheid is druk bezig met het herzien van alle handels- en investeringsverdragen. Wij willen dat daar regels in komen te staan ter bescherming van mens en natuur. Nu staan er alleen maar regels in, die de winst van multinationals beschermen.

Wij gaan de komende tijd actie voeren. We gaan lobbyen. We sluiten ons aan bij andere organisaties. We doen er alles aan, zodat minister Sigrid Kaag weet dat handel eerlijker en duurzamer moet. En daarvoor hebben we jouw bijdrage hard nodig.

Help ons en voorkom dat mensen als Margaret en Richard nog langer slachtoffer worden van oneerlijke verdragen. 

Page image